Boudewijn van der Woerd ontvangt Mr. D.U. Stikkerplaquette

Boudewijn van der Woerd ontving afgelopen zaterdag de prestigieuze Mr. D.U. Stikkerplaquette.

Boudewijn van der Woerd heeft de prestigieuze Mr. D.U. Stikkerplaquette ontvangen. Niels Staal, fractievoorzitter van de VVD in Nijkerk, had op zaterdag 26 november de eer deze plaquette uit te reiken op de najaars-ALV van VVD Netwerk Eemland. 

Van der Woerd nam na een lange politieke loopbaan afscheid van de Nijkerkse politiek als actief raadslid. Hij mocht maar liefst 30 jaar de Hoevelakense en Nijkerkse belangen waarborgen als raadslid. In 1990 startte Van der Woerd in de toenmalige Gemeente Hoevelaken als raadslid namens de VVD.

De Mr. D.U. Stikkerplaquette is de hoogste onderscheiding voor politieke ambtsdragers die we binnen de VVD kennen. Na 30 jaar lang meerdere rollen binnen de Hoevelakense en na het jaar 2002 Nijkerkse fractie te hebben vervuld, waaronder lijsttrekker en voorzitter, mag Van der Woerd zich gerust rechthebbende op deze eervolle prijs noemen.

Staal besteedde aandacht aan de hoogtepunten van de loopbaan van Van der Woerd, die onder andere zijn eigen 'nacht' verwierf. Net zoals de Nacht van Wiegel, kent men in Nijkerk sinds 2015 de 'Nacht van Van der Woerd'. 

Staal besteedde verder aandacht aan zijn omvangrijke dossierkennis, zijn verbindende manier van optreden en zijn bijzondere inzet voor de belangen van Hoevelaken. Ook zette Van der Woerd zich in voor een politieke cultuurverandering in het traditioneel behoudende Nijkerk.